Brillenglazen

Bijna nog belangrijker dan het montuur zijn de glazen die er in inkomen. Want een bril mag dan leuk staan maar als de glazen niet goed kijken heeft u er nog niks aan.

Brillenglazen zijn er in alle soorten en maten, als zelfstandig optiekwinkel kunnen wij bij elke leverancier glazen betrekken dus of u nu glazen van Essilor, Hoya, Rodenstock of Zeiss wil wij kunnen ze aan u leveren.

Onze hoofdleverancier is Essilor o.a. de uitvinder van het multifocale glas Varilux.

De door Essilor geplaatste specialistische apparatuur zoals de Visioffice, maakt het voor ons mogelijke om uw de beste kwaliteit in multifocale glazen te leveren, waaronder de nieuwe Nanofocale glazen Varilux 4D. De glazen worden door de hele precieze NANO-slijptechniek geslepen. Door de 5-punts meting is het tevens mogelijk een veel zuiverder glas te fabriceren, waardoor u over een HD-zicht beschikt.

Hoe worden glazen gemaakt?

Enkelvoudige glazen

Enkelvoudige glazen zijn brillenglazen voor bij- of ver-zienden, met of zonder cilindrische sterkte. Enkelvoudige glazen verschillen in 3 categorieën:


De dikte van de glazen

De dikte van de glazen geven we aan met de brekingsindex hoe hoger het getal hoe dunner de glazen worden. Kunststof glazen zijn verkrijgbaar in brekingsindex 1.5 , 1.61, 1.67, 1.74 en in 1.59 dit is een speciaal veiligheidsmateriaal wat extreem sterk is.

De optische kwaliteit van de glazen

Veel traditionele unifocale brillenglazen geven een goed zicht als u door het midden van het glas kijkt, maar niet als u bijvoorbeeld vanuit uw ooghoeken iets wilt zien. Het gevolg is dat u uw hoofd meer moet bewegen om te kunnen zien waar u naar kijkt. Essilor 360°™ FIT brillenglazen bieden wel scherp zicht op elk punt van het brillenglas, ongeacht welke richting u op kijkt!

Eerst worden de kenmerken die uniek zijn aan uw ogen, montuur en kijkgedrag in kaart gebracht. Vervolgens worden deze gegevens verwerkt en worden de glazen perfect op maat geslepen. Door de Free Curve™ technologie kan de kromming van de brillenglazen precies aangepast worden aan de kromming van het montuur. Door deze extreme precisie heeft u High Resolution Vision™  in alle kijkrichtingen: scherp en contrastrijk zicht.

Wilt u ook moeiteloos het beste halen uit uw ogen?
Ga voor gepersonaliseerde Essilor 360°™ FIT brillenglazen!

De kwaliteit van de coating op de glazen

Voor brillenglazen is Crizal Forte UV de beste beschermingslaag om deze brillenglazen te beschermen tegen vuil en vet, stof en water, krassen en reflecties, en geeft u bovendien een unieke bescherming tegen overdadige Uv-straling.UV-stralen zijn niet alleen schadelijk voor onze huid, maar ook voor onze ogen. De schade die veroorzaakt wordt versterkt zich door de jaren heen en versnelt het huid- en oogverouderingsproces. Daarnaast vergroten UV-stralen de kans op staar.

Als u regelmatig last heeft van beslagen glazen, dan hebben we voor u Crizal Optifog UV. Deze beschermingslaag zorgt ervoor dat uw brillenglazen nooit meer aandampen.

Nieuw is de Crizal Prevencia coating deze is speciaal ontwikkeld ter bescherming van blauwviolet licht wat aanwezig is in beeldschermen, tv’s, tablets en telefoons. Dit blauwe licht zorgt niet alleen voor vermoeide ogen maar op lange termijn kan het schade bezorgen aan u netvlies.

​Voor meer informatie crizal.nl

Crizal_1280x835_Glare2-1024x669

Computerglazen

Onze huidige digitale levensstijl maken we steeds vaker en langer gebruik van diverse beeldschermen, zoals computers, laptops, smartphones en tablets. Door deze apparatuur moeten onze ogen nog harder werken. Ons kijkgedrag en onze kijkbehoeften zijn veranderd. Meer dan 90% van de beeldschermgebruikers geeft aan weleens last te hebben van vermoeide, droge of jeukende ogen. Daarnaast komen schouder- en nekklachten ook bij meer dan 85% van de gebruikers voor.​

Geef uw ogen nu wat meer rust met ​​Varilux Eyezen

De resultaten naar het gebruik en de veranderingen in ons kijkgedrag zijn meegenomen in de vers​chillende ontwerpen. Varilux Eyezen ontspant uw ogen en vermindert daarmee de oog- en lichaamsklachten van beeldschermgebruikers. Daarnaast biedt Essilor Eyezen door middel van de Eyezen Focus een extra ondersteuning onder in het brillenglas voor uw smartphone-gebruik. Door de combinatie met de Crizal Prevencia coating zijn kleine letters beter zichtbaar en ervaart u een verbeterd contrast.

De Varilux Eyezen glazen zijn er in 3 opties:

Zoals de namen al zeggen verschillen de mogelijke kijkafstanden.

Kies voor een op maat gemaakt brillenglas voor uw specifieke kijkbehoefte en werkomstandigheden voor het beste resultaat. Dit betekent voor u een optimale kijkbeleving en een natuurlijke houding wanneer u gebruik maakt van uw computerscherm.

 

Multifocale glazen

Wat zijn multifocale brillenglazen?

Multifocale brillenglazen hebben drie onzichtbare kijkvlakken die in elkaar overgaan zodat een scherp zicht, zowel dichtbij als veraf gecreëerd word. De voorloper van deze glazen zijn de bifocale brillenglazen: in deze brillen is het leesgedeelte duidelijk herkenbaar door het ingeslepen vlakje. Door dit vlak kunt u goed lezen, terwijl de rest van de bril is om ‘normaal’ te kijken. Inmiddels is de technologie al verder en is de overgang van sterkte geleidelijk, waardoor u door de bovenkant goed in de verte kunt kijken en met de onderkant kunt lezen.

De voor- en nadelen

Doordat het glas op meerdere sterktes geslepen is, zult u vaak een beetje moeten wennen aan het op een bepaalde manier door het glas moeten kijken om iets scherp te zien.  Dit kan in het begin wat oncomfortabel zijn, maar u went sneller dan u denkt. Ook vertekenen de glazen soms wat aan de zijkant, hoewel er tegenwoordig zeer goede multifocale brillenglazen beschikbaar zijn die die vertekening tot een minimum beperken. De voordelen: u hoeft niet meer te wisselen tussen een lees- en een normale bril en als u eenmaal gewend bent heeft u scherp zicht op alle afstanden, zonder u daarvoor in te hoeven spannen.

Verschillende kwalititeiten in multifocale glazen

1.Varilux Comfort

Varilux Comfort is een lijn van multifocale brillenglazen die bij de introductie hebben geleid tot een nieuwe standaard op de markt. De brillenglazen hebben door hun goede prestaties en gemakkelijke gewenning de optische wereld in vervoering gebracht. Het concept van het multifocale brillenglas Varilux Comfort is het resultaat van optisch onderzoek en het gebruik van, wat als het eerste onderzoek in zijn soort wordt beschouwd, de werking van het visuele systeem.

Door een gemakkelijk gewenningsproces biedt de lijn Varilux Comfort optimaal zicht, van welke afstand dan ook.

De observaties van het kijkgedrag van de dragers liggen aan de ontwikkeling van dit multifocale brillenglas ten grondslag. Deze houdt perfect rekening met de visuele ergonomie, waardoor de natuurlijke houding van de drager wordt behouden en er sprake is van ultiem kijkcomfort! De gewenning aan de brillenglazen wordt hierdoor bespoedigd.

2.Varilux E- serie

In 2014 introduceerde Essilor de Varilux e-series. Het ontwerp van Varilux e-series brillenglazen is gebaseerd op technologieën die tot een revolutie hebben geleid in gepersonaliseerde brillenglazen. Varilux e-series brillenglazen worden speciaal voor u op maat gemaakt zodat u van natuurlijk zicht kunt genieten ​tijdens al uw ​dagelijkse activiteiten.

Wist u dat beeldvervorming het grootste probleem is van standaard brillenglazen? Dit veroorzaakt vaak een onwennig gevoel bij het dragen van een nieuwe bril. Een van de nieuwe technologieën van de Varilux series, Swim Control, reduceert deze beeldvervormingen aanzienlijk. Daarnaast zorgt Swim Control voor een supersnelle gewenning​.

​Easy vision for an easy life.​​

E serie

3.Varilux S- serie

Essilor introduceert een nieuwe dimensie in brillenglazen: Varilux S-series. Deze nieuwe brillenglazen rekenen voorgoed af met de beperkingen van “gewone” multifocale brillenglazen. Onzekerheid bij het traplopen, het gevoel dat alles om u heen beweegt en problemen met lezen of in het verkeer zullen niet meer voorkomen. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de belofte van scherp zien in alle vrijheid waargemaakt.

3 revolutionaire technologieën en 3 grote voordelen voor u
De Varilux S-series integreert 3 nieuwe technologieën in de calculatie en fabricage van uw brillenglas.

Varilux S 4D, het meest geavanceerde Varilux-glas op maat
Zoals iemand rechts- of linkshandig is heeft u ook een dominant oog. Dit dominante oog heeft een leidende rol en kijkt in het dagelijks leven eerst naar het beoogde doel. Door rekening te houden met uw ziende dominante oog bij het produceren van uw brillenglazen ervaart u een verbeterde reactiesnelheid.

Reflex Vision
Deze volledig gepersonaliseerde multifocale glazen bieden de dragers een verbeterde kijksnelheid. Door rekening te houden met uw ziende dominante oog zorgt Varilux S 4D in combinatie met de andere technologieën voor evenwicht in beweging, de breedste gezichtsvelden eneen snellere reactiesnelheid.

De Ultieme Personalisatie
De Varilux S 4D is het meest geavanceerde multifocale brillenglas. Door rekening te houden met 15 persoonlijke parameters is Varilux S 4D het ultieme gepersonaliseerde brillenglas. Om deze metingen uit te voeren heeft een opticien de beschikking over de elektronische meetzuil van Essilor: Visioffice. Alle Varilux S 4D brillenglazen worden geleverd met een echtheidscertificaat en vallen onder de Varilux garantie.

varilux 4d_2

Voor meer informatie neem contact met ons op