Contactlenzen

Bij Jekel Optiek kunt u ook terecht voor contactlenzen, al jaren zijn wij een specialist in harde en zachte lenzen. Elke dag is er een contactlensspecialist en een optometrist aanwezig die het beste met u en uw contactlenzen voor hebben.

Contactlenzen zijn er in in verschillende materialen en verschillende draagschema’s Als het gaat om draagschema’s, is de keuze voor maand-, tweewekelijkse of daglenzen vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur, samen met u kijken we wat de beste keuze is voor uw levensstijl.

Vormstabiele lenzen

Vormstabiel of harde lenzen zijn zoals de naam het zegt contactlenzen die en vaste vorm hebben. Vormstabiele lenzen zorgen voor een uitstekende gezichtsscherpte, dit komt doordat de ruimte tussen de lens en het oog opgevuld wordt met traanvocht wat als een ‘’extra lens ’’ fungeert waardoor weer kleine oneffenheden gecorrigeerd worden.

Vormstabiele lenzen zijn dan ook bij uitstek geschikt voor hoge sterktes en hoge cilinders.

Ortho K-lens

Ortho K-lenzen of nachtlenzen zijn lenzen die je s ’nachts draagt. Tijdens het dragen van deze speciale harde lenzen word het hoornvlies op een gecontroleerde manier vervormt waardoor u overdag geen lenzen of bril meer nodig heeft.

DreamLite

Zachte lenzen

De naam zegt het al: bij zachte lenzen staat het draagcomfort voorop. Het grootste voordeel van zachte lenzen is de gewenning zachte lenzen voel je namelijk nagenoeg niet zitten.
Zachte lenzen vormen zich naar het oog waar ze zich vastzuigen waardoor de kans op vuiltjes achter de lenzen weg is en er praktisch geen kans is op het verliezen van je lenzen, wat met sporten weer ideaal is.

coopervision

Multifocale lenzen

Tussen de 40 en 45 kunnen onze ogen voorwerpen van dichtbij niet meer zo scherp zien.  Dat heet “presbyopie” en hoort bij het natuurlijke verouderingsproces. In het verleden was een leesbril over de lenzen opzetten of een multifocale bril de enige oplossing, maar tegenwoordig kunnen we dit ook met lenzen oplossen.

Dit zijn lenzen met een leesgedeelte in de lens waardoor u niet alleen in de verte scherp kan zien maar ook dichtbij.

Voor meer informatie neem contact met ons op