Het is dus belangrijk om kinderen en jongeren te stimuleren om meer tijd buiten door te brengen en minder tijd achter een beeldscherm of boeken. Beter bekend als de 20-20-2 regel (na 20 minuten dichtbij kijken een paar seconden 20 meter veraf kijken en 2 uur buiten zijn)

Daarnaast is er de mogelijkheid  om myopie te verminderen door het dragen van speciale brillenglazen of contactlenzen.

Nachtlenzen

Orthokeratologie, ook wel bekend als nachtlenzen, is een effectieve methode om myopie of bijziendheid bij kinderen te vertragen of zelfs te stoppen. Bij orthokeratologie worden speciale contactlenzen gedragen tijdens de nacht die de vorm van het hoornvlies veranderen terwijl het kind slaapt. Dit resulteert in een tijdelijke correctie van de bijziendheid gedurende de dag zonder dat er bril of contactlenzen gedragen hoeven te worden.

Bij kinderen die nog groeien, helpt gebruik van orthokeratologie contactlenzen om de progressie van bijziendheid te vertragen. Een recente studie heeft aangetoond dat kinderen die nachtlenzen dragen gedurende twee jaar minder bijziendheid ontwikkelden dan kinderen die traditionele brillen of contactlenzen droegen.

DreamLite MC nachtlenzen voor kinderen zijn een effectieve methode om myopieprogressie te remmen. Het is bewezen dat deze nachtlenzen de achteruitgang van de ogen bij kinderen aanzienlijk kunnen vertragen, waardoor ze minder afhankelijk worden van een bril of contactlenzen.

Deze nachtlenzen zijn gemaakt van een hoog zuurstofdoorlatend materiaal, wat ervoor zorgt dat de ogen voldoende zuurstof krijgen, zelfs wanneer de lenzen de hele nacht worden gedragen.

Het is belangrijk om te onthouden dat DreamLite MC nachtlenzen voor kinderen niet voor iedereen geschikt zijn en dat een grondige beoordeling van de ooggezondheid en -behoeften van het kind nodig is voordat deze lenzen worden voorgeschreven. U kunt bij ons een afspraak maken met onze contactlens specialist of optometrist om te bepalen of deze lenzen geschikt zijn voor uw kind


Zachte lenzen

De MySight contactlens is een zachte, multifocale contactlens die speciaal is ontworpen om de progressie van bijziendheid bij kinderen te vertragen. Bijziendheid, ook wel myopie genoemd, komt steeds vaker voor bij kinderen en kan leiden tot ernstige oogproblemen op latere leeftijd.

De MySight lens werkt door het verminderen van de perifere defocus in het oog, wat een belangrijke factor is in de ontwikkeling van myopie. De lens is ontworpen met een speciaal optisch profiel dat zorgt voor helder zicht op alle afstanden, terwijl het tegelijkertijd de groei van het oog vermindert.

Het gebruik van de MySight lens kan helpen om de progressie van myopie bij kinderen met 59% te vertragen, in vergelijking met traditionele zachte contactlenzen. Het is belangrijk om te benadrukken dat de MySight lens geen genezing biedt voor myopie, maar het kan wel helpen om de progressie van de aandoening te vertragen.

Als u overweegt om de MySight contactlens voor uw kind te gebruiken, is het belangrijk om een afspraak te maken met een gekwalificeerde contactlens specialist of optometrist om de mogelijkheden te bespreken en om te bepalen of deze lens geschikt is voor uw kind.

Brillenglazen

Stellest is een merk van brillenglazen dat speciaal is ontworpen om de achteruitgang van de ogen bij kinderen te remmen. Deze glazen zijn gemaakt met behulp van geavanceerde technologieën en zijn bedoeld om te voorkomen dat bijziendheid bij kinderen verergert.

De werking van Stellest brillenglazen berust op het concept van perifere myopie controle. Dit betekent dat het glasontwerp ervoor zorgt dat het oog zich meer richt op het centrale zicht en minder op het perifere zicht. Hierdoor wordt de neiging van het oog om zich te verlengen en bijziend te worden, verminderd.

Door het dragen van Stellest brillenglazen wordt de ontwikkeling van de ogen van kinderen beter beheerst en wordt de kans op ernstige bijziendheid op latere leeftijd verminderd. Het is echter belangrijk om op te merken dat deze glazen niet bedoeld zijn als een remedie voor bijziendheid, maar eerder als een preventieve maatregel.

Ook hierin adviseren wij u om een afspraak bij onze specialisten om te kijken of de glazen geschikt zijn voor u kind.

Wij adviseren u om een afspraak te maken bij onze specialisten om te kijken of deze glazen geschikt zijn voor uw kind.