Oogzorg

Bij Jekel Optiek bent u verzekerd van de beste oogzorg. Dagelijks zijn er gediplomeerde medewerkers aan het werk. Dit varieert van een opticien, contactlensspecialist tot aan HBO opgeleide optometristen. Een optometrist is een medisch opgeleid oogdeskundige die zich niet alleen bezig houdt met het optimaal laten functioneren van uw ogen maar ook de gezondheid van uw ogen in de gaten houdt.


Wat kunt u van ons verwachte bij de oogmeting?

De automatische ogentest meet:

  • Een indicatie van de benodigde sterkte voor uw ogen.
  • De kromming van u hoornvlies voor het eventuele aanpassen van lenzen.
  • De oogdruk om de kans glaucoom te bepalen.
  • De dikte van uw hoornvlies. Dit om de kans hoornvlies aandoeningen te bepalen en de mogelijkheden van brilvervangende chirurgie te bepalen. Tevens krijgt u een oogmeting op maat. Dit houdt in dat we aan de hand van uw hulpvraag bepalen welke testen nodig zijn om uw ogen optimaal te laten functioneren.

 

Denk hierbij aan:

  • samenwerking/balans tussen uw ogen
  • de conditie van uw traanlaag en oogleden bekijken
  • het beoordelen van cataract(staar).Uit dit uitgebreide onderzoek zullen wij u een persoonlijk advies geven en de uitslagen van het onderzoek bespreken. Denk hierbij aan een bril/glas advies, contactlens advies, hulpmiddelen advies (Low Vision), voedings advies (Goed voor Ogen), druppel advies of een verwijzing.

Verwijzingen

In sommige gevallen is er nader onderzoek nodig door een oogarts of orthoptist. Wij hebben goede contacten met onderstaande ziekenhuizen en zullen u dan ook doorverwijzen. U kunt dan in Amersfoort bij onderstaande zorginstellingen terecht.

» Zonnestraal oogziekenhuis

» Meander medisch centrum

Ooglaseren

U kunt ook op onze deskundigheid rekenen als u juist van u bril en/of contactlenzen “af” wilt. Wilt u meer inzicht in de ervaringen, tarieven en voor welke behandelingen u in aanmerking zou komen? Bel dan gerust voor het plannen van een Quick scan. Tijdens deze kosteloze Quick scan kunnen o.b.v. uw meetgegevens, hoornvlies dikte etc. u meer inzicht geven in de brilvervangende mogelijkheden. Wij zijn “partner-opticien” van het Lasercentrum Zonnestraal, en dat betekend dat we de nodige scholing krijgen om u een passend advies te geven.

Goed voor ogen

Voor bepaalde oogafwijkingen zoals macula degeneratie en diabetes is aangetoond dat gezond voedsel effectief is in een behandeling. Goed voor Ogen tracht je daarbij inzicht te geven wat je zelf kan ondernemen om je (oog)gezondheid zo optimaal mogelijk te houden.

» Bekijk de recepten op goedvoorogen.nl/recepten2

Voor meer informatie neem contact met ons op